Nyheter – april 2024
Nyheter – november 2023
Nyheter – september 2023
Nyheter – juli 2023
Nyheter – mars 2023
Nyheter – oktober 2022
Nyheter – juli 2022
Nyheter – juni 2022
Nyheter – juli 2021
Nyheter – juni 2021
Nyheter – juni 2020
Nyheter – december 2019

Nyhetsbrev oktober 2022

Publicerad måndag 10 okt 2022, 20:32

Nyhetsbrev oktober 2022

Hej medlemmar,

Första snön har fallit på skutan och vintersäsongen närmar sig med stormsteg. Månadens nyhetsbrev innehåller information om fastigheten, garaget, fd hotellet och föreningens ekonomi.

Fastigheten:

I samband med Åre höstmarknad var delar av styrelsen på plats i Åre och besiktade fastigheten, allt ser bra ut men vi förutser att vi kan behöva förbättringsmåla vissa ytor om ett år eller två. Detta läggs in i underhållsplanen för att säkerställa att pengar avsätts för detta.

Arbetet i ”fd Hotellet” fortskrider men är inte klart. Liljestrands som äger denna del av fastigheten har beslutat att de lägenheter som byggs skall säljas. Totalt blir det 51 bostadsrätter som kommer ingå i BRF Tott Exclusive. Försäljningen har ännu inte påbörjats men en lägenhet är klar att användas som visningslägenhet.

Som vi tidigare informerat om tillhör den ”stora entren” Liljestrands, vi har ombesörjt städning mm i denna då det varit en hel del byggdamm vilket inte ger ett trevligt intryck. När bygget är klart kommer Liljestrands säkerställa att entren snyggas till.

Planen är att det även skall etableras en restaurang i fastigheten, men då det är problem med leveranser kommer öppningen att skjutas upp till nästa sommar.

Fastighetsförvaltningen sköts fortsatt av Guestit. Guestit har en ny platschef på plats, Tom Manselin. Tom finns på plats på Guestits kontor om han inte är ute i fastigheten. Det kommer även att anställas ytterligare en fastighetsskötare till vintersäsongen.

Tips från Guestit är att brf ägare stänger av golvvärmen samt handduktorken i badrummet när man inte vistas i lägenheten under en längre tid. Dessa tenderar att torka ut golvbrunnen vilket kan medföra att dålig lukt uppstår.

Det är fortsatt väldigt varmt i fastigheten och vi har som mål att justera värmen inom den närmsta tiden för att få ett mer behagligt inomhusklimat men även sänka värmekostnaderna för föreningen.

Sist men inte minst kommer renoveringen av soprummet att påbörjas inom de närmsta veckorna, detta blir ett stort lyft för oss medlemmar och gäster.

Ekonomi

Som vi tidigare informerat om följer vi Riksbankens prognoser noggrant men det råder ingen tvekan om att de stigande elpriserna och räntorna påverkar föreningens ekonomi. Styrelsen ser för tillfället över behovet av att göra en avgiftshöjning inför 2023 för att säkerställa att vi har en god ekonomi i föreningen. Vi avser även att justera hyreavgifterna till månadsbetalning – dvs ta bort möjligheten till kvartalsfakturor för att få ett jämnare flöde i intäkterna.

Garaget:

Vi har en bra beläggning i garaget under storhelger och sportlov men tillsammans med Aimo ser vi över möjligheterna att öka beläggningen ytterligare under de veckor vi ser att det finns kapacitet. Mer information om hur detta kommer ske kommer i nästa nyhetsbrev.

Förbokningen till garaget inför vintersäsongen kommer att öppna 1 november. Medlemmar kommer att ha exklusiv möjlighet att boka garageplats under två veckor. Vi behåller Aimo parks hemsida som bokningsplattform då det är den enda plattformen som möjliggör förbokning. Information om aktuell rabattsats för vintern 2022/23 kommer i samband med information om bokningskoden, vilken vi har som mål att sända ut i slutet av nästa vecka.

Under vecka 10 kommer vi att hyra ut garaget till World Cup organisationen vilket gör att det inte kommer att finnas möjlighet att boka garageplats under den veckan.

Övriga frågor styrelsen arbetar med:

  • Förberedelser inför vintersäsongen, sophämtning, snöröjning mm
  • Underhållsplan
  • Samverkan med BRF 2:68 och Liljestrands angående gemensamma ytor som soprum och hissar.
  • Översyn av övriga utrymmen i fastigheten

Som vanligt är du välkommen att kontakta styrelsen på styrelsen@totthouse.com om du har frågor eller funderingar.

Mvh

Styrelsen

  Den här webbplatsen använder cookies för att alla funktioner och tjänster ska fungera, samt förbättra användarvänligheten.