Nyheter – november 2023
Nyheter – september 2023
Nyheter – juli 2023
Nyheter – mars 2023
Nyheter – oktober 2022
Nyheter – juli 2022
Nyheter – juni 2022
Nyheter – juli 2021
Nyheter – juni 2021
Nyheter – juni 2020
Nyheter – december 2019

Nyhetsbrev oktober 2021

Publicerad tisdag 19 okt 2021, 13:34

NYHETERMånadens nyhetsbrev innehåller en rapport om fastigheten, pågående projekt och förberedelser inför vintersäsongen samt en uppdatering om hur kostnader för eventuell utryckning vid brandlarm hanteras.

Fastigheten:

Projektet med laddningsstationer i garaget fortgår och målet är fortsatt att ha ett antal laddstationer installerade under vintersäsongen. Föreningen har fått investeringsstöd från Naturvårdsverket vilket gör att vi som BRF endast bekostar 50% av kostnader för laddpunkter och installationen

Temperaturen i fastigheten är fortsatt hög, under den kommande månaden kommer vi återigen att försöka justera denna på bästa sätt för att undvika att fönster behöver öppnas för att nå en behaglig temperatur inne i lägenheterna.

Fastighetsskötsel:

Under första veckan i oktober ångtvättades samtliga mattor i korridorerna för att säkerställa att vi har det rent och fräscht inför vintersäsongen.

Belysningen i korridorerna krånglar en del på vissa våningar. Att att byta all armatur är en större investering, vilket vi inte har ekonomi till i dagsläget. Guestit kommer hålla efter och byta de lampor som går sönder medan ett byte av samtlig armatur har lagts in i underhållsplanen för fastigheten.

Brandlarm:

Som vi vet har fastigheten ett direktkopplat larm till brandkåren vilket under de senaste säsongerna har resulterat i ett antal utryckningar relaterade till tex kraftig matos. Styrelsen har varit i dialog med Guestit om hur vi tillsammans kan reducera antalet onödiga utryckningar utan att riskera säkerheten i fastigheten. Dennis har i dagsläget möjlighet att vid eventuellt falsklarm återställa larmet, utmaningen är att detta måste ske inom en väldigt kort tidsram för att undvika en utryckning av brandkåren.

Vid en utryckning kommer den gäst om orsakat utryckningen bli betalningsskyldig för utryckningen. Totala kostnaden uppgår till 8000 SEK.

Är det en gäst som hyrt lägenheten via GuestIt görs betalningen direkt på plats. Är det du som lägenhetsinnehavare som orsakat utryckningen kommer du vidarefaktureras av Styrelsen. Detta sker i två steg, 1500 SEK faktureras som en konsekvens av att Defencia ryckt ut, sedan faktureras ytterligare 6500 SEK vilket är kostnaden för en utryckning av Åre Brandförsvar.

Förhoppningsvis kan bra infomration vid incheckning, försiktighet vid matlagning samt en möjlighet för Dennis att återställa larmet minska antalet onödiga utryckningar under kommande säsong.

Ett tips kan även vara att installera ett eget brandlarm i närheten av spisen som ”förvarnar” om för mycket matos skulle uppstå.

Internet:

Nätverket TOTT CONNECT som i dagsläget är tillgängligt för samtliga fastigheter (Bfr 2:67, hotellet och Brf 2:68) kommer att delas upp per fastighet under december. Vi arbetar just nu med att finna en bra lösning för ett allmänt internet och målet är att komma med mer information om detta under November.

IP Only har uppdaterat sin hemsida så att samtliga lägenheter finns med i listan – ny uppdaterad information om hur du går tillväga återfinns på medlemssidorna under Dokument. https://www.totthouse.com/dokument/

Garaget:

Vi återkommer inom kort med kod inför vintersäsongen 2021/2022. Vi vill påminna om att inte dela koder mm i FB gruppen – samtliga koder finns under medlemssidorna på Medlemsinformation (totthouse.com) och uppdateras kontinuerligt. Saknar du inloggningsuppgifter – hör av dig till styrelsen.

Överblivna möbler

Vi vill tipsa om att lägga ut möbler du vill bli av med i FB gruppen Åre Säsong 2021/2022 | Grupper | Facebook.

Övriga punkter styrelsen arbetar med:

  • Färdigställande av underhållsplan
  • Möjlighet till utökat bevakningsavtal via Defencia (störande gäster efter 22:00)
  • Undersöka möjligheten till att utöka antalet garageplatser genom ta bort en del provisoriska förråd i garaget
  • Färdigställande av nyttjandekontrakt mellan hotellet/BRF 2:68/2:67 för olika gemensamhetsutrymmen
  • Översyn av soprummet och behov av renovering
  • Förberedande av en mer säker cykelförvaring samt tillhörande tvätt inför sommarsäsongen 2022.

Vi önskar er alla en riktigt härlig fortsättning på oktober och vill även passa på att påminna om att FB gruppen BRF Tott House inte är en kanal styrelsen vanligtvis kommunicerar genom. Vill du komma i kontakt med Styrelsen sänder du enklast ett mail till styrelsen@totthouse.com.

Mvh

Styrelsen

  Den här webbplatsen använder cookies för att alla funktioner och tjänster ska fungera, samt förbättra användarvänligheten.