Nyheter – november 2023
Nyheter – september 2023
Nyheter – juli 2023
Nyheter – mars 2023
Nyheter – oktober 2022
Nyheter – juli 2022
Nyheter – juni 2022
Nyheter – juli 2021
Nyheter – juni 2021
Nyheter – juni 2020
Nyheter – december 2019

Nyhetsbrev mars 2022

Publicerad måndag 28 feb 2022, 19:19

NYHETERHej Månadens nyhetsbrev innehåller mestadels en rapport om fastigheten och bygget i det fd hotellet men även en uppdatering om garaget.

Hej

Månadens nyhetsbrev innehåller mestadels en rapport om fastigheten och bygget i det fd hotellet men även en uppdatering om garaget.

Fastigheten

Just nu är det högsäsong i Åre och därmed högtryck i vår förening. Det är över 70 av våra 105 lägenheter som hyrs ut av Guestit eller Skistar vilket innebär att det är många gäster som checkar in och ut och bitvis kan det förekomma en hel del rörelse i fastigheten. Vi ber er medlemmar, och gäster, att INTE lämna sopor, möbler och övriga prylar ni inte längre vill ha i korridorerna utan bära ner dem till soprummet. Soporna töms två gånger i veckan under högsäsong, vilket är så ofta som tjänsten går att beställa från Åre kommun.

Gällande möbler mm vill vi återigen tipsa om FB gruppen Åre Säsong 2021/22 där flertalet säsongsarbetare letar möbler och gärna hämtar dessa på plats på Tott. https://www.facebook.com/groups/1450763921875778

Belysning:

Som flera av er har noterat har vi problem med belysning som inte fungerar i en del av korridorerna. Som vi berättade i förra nyhetsbrevet skall belysningen lagas så fort det bara är möjligt, en del armaturer är dock omoderna och lamporna är beställningsvaror. På sikt kommer vi att behöva byta ut en hel del armaturer helt och hållet.

Gällande belysningen vid gångvägen ner mot gångtunneln/Åre By är denna felanmäld till Åre Kommun sedan december med påminnelse i ärendet under senaste veckan. Vi hoppas att kommunen responderar inom kort och även åtgärdar den icke fungerande belysningen.

Fd Hotellet

Det fd. hotellet är fortfarande en byggarbetsplats vilket bidrar till en hel del transporter in och ut ut fastigheten. Den stora entrén med access till hissarna tillhör hotellet och därmed är det svårt för oss att agera i den ytan. Tillsammans med vår systerförening 2:68 har vi kommit överens om att städa ytan varje vecka även om den inte tillhör oss. Målet är att hålla ytan ren och snygg trots det byggarbete som pågår.

Som vi nämnt i tidigare nyhetsbrev har vi en kontinuerlig dialog både med vår systerförening 2:68 och med ägarna till fd. hotellet om hur vi kan sköta fastigheten på bästa möjliga sätt. Om planerna går som de ska kommer delar av hotellet att vara färdigt till sommarsäsongen. Totalt sett planeras 50 lägenheter i den delen av huskroppen, det planeras även för en liten restaurang samt en spaavdelning som inte kommer att vara begränsad till hotellets gäster.

Garaget

Det har tyvärr kommit till vår kännedom att koden till garaget verkar ha kommit i omlopp och obehöriga har bla använt sig av vårt soprum samt fått tillgång till garaget trots att parkering inte bokats. Med anledning av detta har vi en dialog med Aimo Park och kommer att byta kod från och med fredagen den 4 mars. Om ni bokat parkering efter detta kommer Aimo att kontakta er med en ny kod.

Soprummet

Styrelsen har tagit in ett antal offerter för renovering av soprummet och vi hoppas kunna informera mer om tidsplan för renoveringen i nästa nyhetsbrev. Men målet är att sätta igång med arbetet efter vintersäsongens skut.

Styrelsen vill även passa på att tacka för feedback som inkommit samt bra förslag till förbättringar för vår fastighet, vi tar med oss detta och har som mål att återkoppla under kommande månad.

Mvh

Styrelsen

  Den här webbplatsen använder cookies för att alla funktioner och tjänster ska fungera, samt förbättra användarvänligheten.