Nyheter – april 2024
Nyheter – november 2023
Nyheter – september 2023
Nyheter – juli 2023
Nyheter – mars 2023
Nyheter – oktober 2022
Nyheter – juli 2022
Nyheter – juni 2022
Nyheter – juli 2021
Nyheter – juni 2021
Nyheter – juni 2020
Nyheter – december 2019

Nyhetsbrev juli 2023

Publicerad torsdag 6 jul 2023, 19:46

Nyhetsbrev juli 2023

Hej medlemmar,

Det var ett tag sedan vi sände ut ett nyhetsbrev, men med tanke på att vi går in i en lågsäsong efter sista april har det inte funnits så mycket att informera om.

I detta nyhetsbrev följer en uppdatering om fastigheten, föreningens ekonomi hur man vid behov felanmäler laddboxar samt övriga punkter styrelsen arbetar med.

Fastigheten:

Under stora delar av vintersäsongen var det fortsatt varmt i fastigheten, detta trots upprepade temperatursänkningar. För att åtgärda detta inför kommande säsong och samtidigt försöka sänka energikostnaderna kommer vi ta in offerter för att se över möjligheterna att byta till LED belysning i lägenheter och korridorer. .

Under sommaren har vi valt att stänga av spottarna i korridorerna medan kompaktlysrören skall vara rörelsestyrda. Målet är att minimera energikostnaderna och få en mer effektiv användning av belysningen. Det är inte säkert att det fungerar felfritt på alla våningsplan men vi försöker.

Liljestrands lokaler är nästintill färdigställda, som vi informerat om i tidigare nyhetsbrev har Liljestrands pausat försäljningen och kommer att hyra ut bostäderna. Fastighetsförvaltare och ansvariga för uthyrningen kommer att vara Guestit. Gällande den planerade restaurangen är nytt startdatum beräknat till hösten 2024.

I det nyrenoverade soprummet har de styrelsemedlemmar som varit upp under sommaren upplevt en dålig doft– vi ser över detta och tar kontakt med entreprenaden för att förbättra ventilationen.

Ibland upplevs problem med att få igång laddningen i laddstolparna i garaget. Anledningen till detta är att laddstolparna är peroende av IP adresser vilka genereras av Zedcom som är vår internet leverantör. Vi är i dialog med Zedcom för att åtgärda detta då en regelbunden och manuell omstart av systemet inte är hållbart i längden. Parallellt för vi en dialog med Guestit om att snabbt agera om en felanmälan kommer in. Om ni kommer upp och upplever att laddningen inte startar gör då en felanmälan via QR koden i hissen vilket genererar en felanmälan och Guestit får en notis om att det behöver åtgärdas (omstart).

Föreningens ekonomi:

Efter hyreshöjningen har föreningen en likviditet i balans, men utan utrymme för stora oförutsedda utgifter. Vi bevakar Riksbankens prognoser och räntehöjningar nogsamt för att säkerställa att vi har en hälsosam ekonomi i föreningen.

Som flera av oss noterat lever Åre numer året runt, denna månad äger två stora event rum, Åre Bike Festival 5-9 juli och O-ringen 22-28 juli. Vi hoppas på fint väder och fina arrangemang.

Vi vill även passa på att önska all medlemmar en trevlig sommar!

Styrelsen Brf 2:67, Tott House

  Den här webbplatsen använder cookies för att alla funktioner och tjänster ska fungera, samt förbättra användarvänligheten.