Nyheter – november 2023
Nyheter – september 2023
Nyheter – juli 2023
Nyheter – mars 2023
Nyheter – oktober 2022
Nyheter – juli 2022
Nyheter – juni 2022
Nyheter – juli 2021
Nyheter – juni 2021
Nyheter – juni 2020
Nyheter – december 2019

Nyhetsbrev januari 2023

Publicerad tisdag 7 feb 2023, 09:12

NYHETERGod fortsättning på det nya året! Trots lite ont om snö har Åre visat sig från sin bästa sida under jul och nyårshelgen. Fastigheten har varit i pricip fullbelagd med såväl medlemmar som hyresgäster. Trots detta har det varit lugnt på kvällarna och rent och snyggt i korridorerna och övriga utrymmen.

Fastigheten:

I början av januari genomfördes en tvåårs besiktning av den renovering som gjordes 2020/2021. Allt ser bra ut och tack vare renoveringen har vi en solid fastighet som kommer ha lågt behov av underhåll de närmsta åren. De saker som behöver åtgärdas är isbildning på taket, stuprör som lossnar och att fönster ibland går sönder när de öppnas oförsiktigt/felaktigt. Infästningarna till stuprören kommer åtgärdas under våren och klisterlappar beställs av Guest it till de lägenheter som hyrs ut.

Gällande isbildning är detta en fråga som styrelsen arbetar vidare med för att hitta en bra lösning på problemet.

Soprummet färdigställdes innan vintersäsongen och nu är även glas i dörrarna in till soprummet på plats, det enda som kvarståt ar att installera ”blipp” för att komma in i soprummet och på så sätt begränsa tillgängligheten för obehöriga.

Under den senaste månaden har vi drabbats av översvämmning i tvättstugan på plan 2. Vi undersöker nu möjligheten att installera en tvättstuga i en annan del av fastigheten, i en lokal som är bättre lämpad för tvättstuga och minimera risken för vattenskador

Brandlarmet - Föreningen har inte haft någon lägenhet som utlöst brandlarmet varken under jul- och nyårshelgen eller under januari. Bygget har dock orsakat ett par felaktiga larm i början av december och 2:68 har erfarit ett antal larm. Vi är försiktigt optimistiska till att de nyinstallerade deckarna och tydlig information inne i lägenheterna gett resultat och att vi slipper felaktiva utryckningar från Räddningstjänsten.

Garaget:

Under jul och nyår var det vissa problem med laddboxarna då de tappade kontakten med nätverket. Zedcom har varit på plats i januari och åtgärdat detta så nu skall allt fungera enligt plan. Skulle ni som medlem uppleva problem med laddningen kontaktas Guest It som har kontinuerlig kontakt med vår leverantör och hanterar felanmälningar.

Inför vintersäsongen justerades rabattsatsen för medlemmar och föreningen 2:68. Som vi tidigare kommunicerat gjordes detta med anledning av det ekonomiska läget som råder. Vid sista styrelsemötet analyserades utfallet under december 2022 jämfört med december 2021, vi kan konstatera att intäkterna har ökat något och kommer fortsätta utvärdera beläggningen under de kommande månaderna, med målet att totalt sätt öka intäkterna från garaget vilket gynnar föreningens ekonomi.

Garaget finns nu även upplagt på Aimoparks App med möjlighet att klicka sig vidare till hemsidan för bokning av plats.

Aimo Park rapporterar att generellt har beläggningen av parkeringar i Åre reducerats under de första månaderna av vintersäsongen. Fler och fler verkar välja andra alternativ än bil för att transportera sig till Åre.

Övriga frågor som styrelsen arbetar med:

  • Översyn av stadgarna
  • Nytt utrymme för tvättstuga
  • Samverkan med Brf 2:68 och kommande Brf Tott Exclusive
  • Utlysande av stämma
  • Översyn av delar av fastigheten som eventuellt kan nyttjas på annat sätt.

Som alltid kan du kontakta styrelsen på styrelsen@totthouse.com

Vänliga hälsningar,

Styrelsen/Brf Totten 2:67, Tott House

  Den här webbplatsen använder cookies för att alla funktioner och tjänster ska fungera, samt förbättra användarvänligheten.